• Maandag

  Telefonisch bereikbaar

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  08:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Melanenweg 6
4661 RZ Halsteren

info@haarhoeve.nl
Tel 0164 255000

mogelijkheden

De mogelijkheden van haarwerken

Wanneer je een haarwerk draagt, in welke vorm dan ook, kan dit in het begin wat onwennig voelen. Wat zijn de mogelijkheden? En wat kun je allemaal doen met je haarwerk? Eén ding is zeker: met een haarwerk hoef je niets in te leveren. Je moet alleen met een aantal dingen rekening houden. Haarwerkspecialiste/topstyliste Rosita van Haarhoeve Vermaat vertelt je er alles over.

Lengte, dikte, kleur

‘Bij de Haarhoeve kunnen we een haarwerk op maat maken’, begint Rosita. ‘Misschien wil je een haarwerk dat zoveel mogelijk lijkt op je eigen haar. Dat kan! Maar je kunt ook een beetje experimenteren. Misschien heb je altijd al een andere coupe, kleur of lengte gewild. Daar kunnen wij voor zorgen. Samen kijken we naar wat het beste bij jou en je gezichtsvorm past. Uiteindelijk is een haarwerk op maat niet van echt te onderscheiden.’

Stylen

De manier waarop je een haarwerk stylet, is afhankelijk van het materiaal waar dit van is gemaakt. Rosita: ‘Haarwerken van synthetisch haar moet je anders behandelen dan haarwerken van echt haar. Bij synthetische haarwerken kun je warmtetools als de föhn en stijltang beter vermijden, omdat deze je haarwerk kunnen beschadigen. Hetzelfde geldt voor de sauna en direct zonlicht. Bij blootstelling aan hitte krimpen en verschroeien de vezels van het haarwerk. Wil je tóch graag je haarwerk stylen? Dan kunnen wij je daarbij helpen.

Een haarwerk van echt haar kan een stuk beter tegen warmtetools en is daarom makkelijker zelf te stylen. Wel is het belangrijk dat je, net als bij je eigen haar, een beschermende hittespray gebruikt. Ook kun je het haarwerk het beste op een standaard plaatsen wanneer je dit stylet.’

Slapen

‘We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om het haarwerk ’s nachts te dragen’, gaat Rosita verder. ‘Een synthetisch haarwerk is niet geschikt om mee te slapen. Door de wrijving beschadigen de vezels, waardoor het haarwerk sneller slijt. Een haarwerk van echt haar is beter bestand tegen wrijving. Daar zou je, in theorie, wel mee kunnen slapen. Toch raden we dit af, omdat het haar zo sneller zijn glans verliest. Draag in plaats daarvan ’s nachts een mutsje, zodat je hoofd lekker warm blijft.’

Sporten

‘Je kunt in de meeste gevallen gewoon sporten met een haarwerk, ongeacht het materiaal’, vertelt Rosita. Wel is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:
• Door een haarwerk krijg je het sneller warm.
• Wanneer je veel transpireert, is het belangrijk dat je het haarwerk goed reinigt. Transpiratie kan de haarknopen en de haarkwaliteit namelijk aantasten.
• Heb je een ouder haarwerk liggen dat je niet meer draagt? Dan kun je er ook voor kiezen om deze te dragen tijdens het sporten, zodat je nieuwe haarwerk langer meegaat.
• Beoefen je een sport waarbij je hoofdbescherming draagt, zoals paardrijden? Dan kun je het beste een mutsje dragen in plaats van een haarwerk, om te voorkomen dat het haarwerk beschadigt door wrijving.
• Je kunt niet zwemmen met een synthetisch haarwerk, omdat dit beschadigt door chloor van het zwembad of zout van de zee. In theorie zou je wel kunnen zwemmen met een haarwerk van echt haar, maar enige voorzichtigheid is geboden. Ook echt haar kan namelijk beschadigd raken. Het is daarom beter om het haarwerk altijd af te zetten als je gaat zwemmen.

Contact

Een kwalitatief haarwerk hoeft je dus niet te belemmeren tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Heb je nog wel vragen over de mogelijkheden of wil je graag meer informatie? Dan staan Rosita en haar collega’s voor je klaar om je te helpen. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier!