• Maandag

  Telefonisch bereikbaar

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  08:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Melanenweg 6
4661 RZ Halsteren

info@haarhoeve.nl
Tel 0164 255000

termen

Termen rond haarwerken: wat is het verschil?

Haarwerk, confectiehaarwerk, haarstuk, pruik, haarprothese, haartoevoeging of haaraanvulling: wanneer er sprake is van haarverlies, dun haar, kale plekken of kaalheid vliegen de verschillende termen je om de oren. Maar wat is precies het verschil tussen dit alles? En wat is de beste optie voor jou? We zetten de meest voorkomende termen voor je op een rijtje.

Pruik

Wie een beetje op onderzoek uitgaat naar het verschil tussen een pruik en een haarwerk, stuit al snel op een hoop tegenstrijdige informatie waarin de pruik in een negatief daglicht wordt geplaatst. Sommige sites beweren dat een pruik enkel en alleen in de theaterwereld wordt gebruikt en er altijd nep uitziet. In een ver verleden was dat misschien het geval, maar inmiddels zijn de tijden veranderd. Pruiken bestaan tegenwoordig in alle vormen en maten, zowel van echt haar als synthetisch haar én een combinatie van echt en synthetisch haar.

Bij Haarhoeve Vermaat hebben we ruim 2.500 confectie-pruiken op voorraad, waarvan 500 van echt haar zijn gemaakt. Het grote voordeel van een confectie-pruik is dat je direct de juiste kleur en het juiste model kunt kiezen en dat deze direct tot binnen een paar dagen leverbaar is. Wanneer je snel en voor relatief korte tijd een haarwerk nodig hebt, dan is een confectie-pruik een goede oplossing.

Haarwerk op maat

Bij een haarwerk op maat komt net iets meer kijken. Je kunt het maathaarwerk zelf ‘samenstellen’ met betrekking tot de kleur, lengte en dikte die je wenst. Ook de knoopdichtheid, haarstructuur en bevestigingsmethode zijn maatwerk. Onze haarspecialist helpt je hierbij. Zo wordt er een afdruk van je hoofd gemaakt om ervoor te zorgen dat het maathaarwerk perfect past. Hierdoor oogt een maathaarwerk vaak natuurlijker dan een confectie-pruik. Een nadeel van een maathaarwerk is wel dat de levertijd langer is, en soms duurder dan een confectie pruik . Maar: dan heb je ook wat!

Haartoevoegingen

Wanneer je tijdelijk of permanent last hebt van (volledige) kaalheid, dan is een confectie-pruik of een haarwerk op maat een goede oplossing. Bij dunner wordend haar, bijvoorbeeld door ouderdom of door alopecia, is een haartoevoeging of haarstuk geschikt. Een haartoevoeging of haarstuk geeft extra volume. Dit kan in de vorm van zowel echt haar als synthetisch haar en wordt – zoals de naam impliceert – toegevoegd aan het eigen haar, voor een natuurlijk effect.

Haarverlenging en haarverdikking

Daarnaast bieden we bij Haarhoeve Vermaat ook haarverlenging en haarverdikking aan. Voor haarverlenging maken we gebruik van (herbruikbare) weavings. Deze worden vastgemaakt aan het eigen haar, wat voor prachtige lange lokken zorgt. Haarverdikking realiseren we ook door middel van weaves in het eigen haar te bevestigen, voor meer volume. Voor zowel verlenging als verdikking kiezen we uitsluitend voor echt haar.

Advies en hulp

Er bestaan meer benamingen, maar dit artikel dekt de meest belangrijke en vaakst voorkomende termen en biedt handvatten in het keuzeproces. Maar misschien heb je nog vragen of behoefte aan deskundig advies. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen echt haar en synthetisch haar? En hoe lang gaat een haarwerk mee? Neem gerust contact op met één van onze specialisten voor een persoonlijk en vrijblijvend informatiegesprek.