• Maandag

  Telefonisch bereikbaar

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  08:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Melanenweg 6
4661 RZ Halsteren

info@haarhoeve.nl
Tel 0164 255000

gevoelige hoofdhuid

De oplossing bij een gevoelige hoofdhuid

Een gevoelige hoofdhuid is erg vervelend. Het kan het gevolg zijn van een onschuldige aandoening zoals roos, maar kan ook samenhangen met haaruitval als gevolg van chemotherapie of alopecia. De huid op je hoofd wordt dan minder goed beschermd tegen irriterende invloeden van buitenaf. Wanneer de haaruitval een gevolg is van chemotherapie, is je hoofdhuid extra verzwakt door de behandelingen. Bij Haarhoeve Vermaat kunnen we je helpen om een geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren.

Kenmerken

Gemiddeld krijgen 60% van de vrouwen en 40% van de mannen ooit te maken met een gevoelige hoofdhuid. Dit wordt veelal gekenmerkt door jeuk. Ook kun je last krijgen van een branderig gevoel en een tintelende en/of pijnlijke huid, gekenmerkt door een roze-rode gloed. Daarnaast kunnen er schilfers en een schrale huid ontstaan als gevolg van een droge huid. De klachten variëren van mild tot ernstig, maar worden in alle gevallen als vervelend ervaren.

Oorzaken

De gevoeligheid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan het gevolg zijn van verkeerde voeding, stress, kou of warmte, hormonale veranderingen of geneesmiddelen. Chemotherapie kan ook invloed hebben op de huid. Vaak wordt de overgevoeligheid versterkt door onjuiste verzorging van de hoofdhuid. Veel shampoos bevatten agressieve reinigingsproducten of stofjes die de natuurlijke zuurgraad van je huid aantasten. Hierdoor wordt je huid vatbaarder voor droogte, jeuk en irritatie.

Hoofdhuidanalyse

Bij Haarhoeve Vermaat kunnen wij door middel van een hoofdhuidanalyse de oorzaak van jouw gevoelige hoofdhuid opsporen en aanpakken. Dit doen we onder andere door uitgebreid vragen te stellen en met een microscoop de hoofdhuid te bekijken. Wat zijn je klachten? Hoe reageert je huid op invloeden van buitenaf? Wat is je verzorgingsroutine? We gebruiken we een geavanceerde microscoop met een speciale ‘kegel’ die we op je hoofdhuid plaatsen. Met behulp van deze microscoop kunnen we het beeld tot wel 200 keer vergroten op een beeldscherm. Zo zien we ieder detail en kunnen we de problematiek nauwkeurig in kaart brengen.

Oplossingen

Op basis van de hoofdhuidanalyse kunnen we je adviseren over de juiste verzorging van je hoofdhuid om de klachten te verminderen. Vaak raden we het gebruik van de producten van Mediceuticals® aan. Dit merk ontwikkelt unieke dermatologische producten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen. De producten uit hun Scalp Therapies lijn zijn speciaal ontwikkeld om de oorzaak van hoofdhuidproblemen aan te pakken. Ook geven onze specialisten advies over voedingssupplementen. Zo pakken we het probleem aan van binnen en van buiten.

Hulp van de specialist

Wanneer je last hebt van een gevoelige hoofdhuid, staan onze specialisten voor je klaar. We onderzoeken de oorzaak en geven advies om de klachten te verlichten. Indien nodig verwijzen we je door naar een dermatoloog. Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een hoofdhuidanalyse? Neem gerust vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag.