• Maandag

  Telefonisch bereikbaar

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  08:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Melanenweg 6
4661 RZ Halsteren

info@haarhoeve.nl
Tel 0164 255000

Chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie

Als je de diagnose kanker krijgt, komt er veel op je af. Men spreekt niet voor niets vaak van een achtbaan of een sneltrein aan emoties. Maar naast al die emoties moeten er ook veel praktische zaken geregeld worden. Vaak start je op korte termijn met de behandeling, zoals chemotherapie. Hierdoor kan het haar uitvallen. Wij kunnen je helpen met een haarwerk.

Korte periode

Ongeveer een derde van onze klanten komt bij ons omdat ze chemotherapie moeten ondergaan, waardoor ze hun haar mogelijk kunnen verliezen. Het is gebruikelijk dat de chemotherapie start binnen 1 à 2 twee weken na de diagnose. Dat is een heel korte periode om te ‘wennen’ aan het feit dat je ziek bent. Het verdriet en de onzekerheid overheersen, maar tegelijkertijd kom je direct in de medische molen terecht. Er moet namelijk veel geregeld worden.

Privacy staat voorop

Vaak worden wij kort na het ingrijpende nieuws benaderd, soms zelfs eerder dan vrienden, familie of collega’s op de hoogte zijn gebracht. Daarom hechten wij veel waarde aan een persoonlijke aanpak waarbij jouw behoeften en jouw privacy voorop staan. Ons doel is niet alleen het uitzoeken van een haarwerk, maar ook ervoor zorgen dat het haarwerk nauw aansluit bij jouw wensen. In deze onzekere periode kan een haarwerk waar jij je prettig bij voelt, een bron van zekerheid zijn. Het draagt bij aan het behoud van je eigen identiteit.

Vrijblijvend informatiegesprek

Om ervoor te zorgen dat we een haarwerk kiezen dat bij jou past, bespreken we graag je wensen tijdens een persoonlijk en vrijblijvend informatiegesprek, liefst samen met een familielid of vriend(in). Tijdens dit gesprek nemen we uitgebreid de tijd om je te informeren over de mogelijkheden rondom haarwerken. We analyseren de conditie van je eigen haar en laten je verschillende haarwerken passen. Een haarwerk moet namelijk comfortabel zitten tijdens je dagelijkse bezigheden. Wij hebben ruim 1250 haarwerken op voorraad. Zit jouw perfecte haarwerk hier niet tussen? Dan kunnen we bijna altijd op korte termijn zorgen dat dit wel het geval is. Daarnaast hebben wij ook tal van mutsjes in ons assortiment. De keuze hierin is groot.

Kosteloos reserveren

Het kan soms even duren voordat het eigen haar daadwerkelijk uitvalt. Daarom reserveren we het haarwerk kosteloos twee maanden voor je. Wanneer je het haarwerk nodig hebt, kun je het komen ophalen. Mocht je het haarwerk toch niet nodig hebben, bijvoorbeeld omdat een behandeling met de coldcap succesvol was, dan kun je de reservering annuleren.

Vergoedingen

Wij denken graag met je mee, niet alleen tijdens het kiezen van het haarwerk, maar ook wat betreft de vergoedingen. Haarwerken worden soms geheel of vaak gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering, met een financiële tegemoetkoming van €465,- in het jaar 2024. Soms is er ook een aanvullende vergoeding beschikbaar, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type aanvullende verzekering. Wij controleren dit en adviseren je hierover.

Behoud van identiteit

Het kiezen van een haarwerk is geen verplichting, maar het kan een geruststellende gedachte zijn dat er een haarwerk klaarligt wanneer je haar uitvalt. Het haar is immers een integraal onderdeel van het zelfbeeld en de identiteit, en een haarwerk kan helpen om die identiteit te behouden. Wij helpen je hier graag bij. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek en ontdek wat er mogelijk is.