• Maandag

  Telefonisch bereikbaar

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  08:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Melanenweg 6
4661 RZ Halsteren

info@haarhoeve.nl
Tel 0164 255000

Dun haar

Een volle bos haar? Wij helpen je graag!

Iedereen is uniek. Dat geldt ook voor je haar. De één is gezegend met een volle bos haar, de ander heeft dun haar. Dit kan erfelijk bepaald zijn, of afhangen van hormonale veranderingen. Ook een medische aandoening of zaken als stress kunnen bijdragen aan de staat van je haar. Hier heb je niet altijd invloed op. Maar er zijn ook dingen die je wél kunt doen om de conditie van je haar te verbeteren. Met deze tips heb jij snel een volle bos haar!

1. Beperk het wassen van je haar

Het is heel verleidelijk om iedere dag je haar te wassen. Regelmatig je haar wassen is natuurlijk belangrijk voor je hygiëne. Maar wist je dat je haar daar snel vet van wordt? Dat is bij dun haar al helemaal het geval, omdat je haar dichter op de hoofdhuid ligt. Zo beland je in een vicieuze cirkel, waarin je haar alleen maar vetter wordt. Maar het is belangrijk om die cirkel te doorbreken en je haar niet te vaak te wassen. Bij elke wasbeurt spoel je de natuurlijke oliën weg die aanwezig en noodzakelijk zijn op je hoofdhuid. Hierdoor wordt je haar stug en dun. Probeer je haar maximaal twee à drie keer per week te wassen. Dat is meer dan voldoende.

2. Gebruik de juiste verzorgingsproducten

Het is ook belangrijk om bewust te zijn van de haarproducten die je gebruikt. De producten van Mediceuticals zijn bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld om dunner wordend haar meer volume te geven. De shampoos, conditioners en revitalizers zijn gebaseerd op unieke complexen. Deze stimuleren onder andere de doorbloeding van je hoofdhuid en verbeteren de opname van voedingsstoffen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor steviger haar. Naast Mediceuticals, raden we ook altijd de producten van Authentic Beauty Concept aan.
Deze producten zijn veganistisch, vrij van sulfaten en siliconen, en zijn ontwikkeld zonder enige vorm van dierproeven.

3. Na het douchen

De verzorging van je haar na het wassen is net zo belangrijk. Nat haar is namelijk erg kwetsbaar. Kam je haar daarom zo min mogelijk wanneer het nat is en gebruik dan een speciale borstel die het haar niet beschadigd. En wist je dat de manier van drogen ook veel verschil maakt? Als je een ruwe handdoek gebruikt, veroorzaakt de wrijving schade aan je haarzakjes. Dep je haar in plaats daarvan voorzichtig droog met een katoenen handdoek of een (oud) T-shirt.

4. Alternatieve oplossingen

Soms hebben bovenstaande tips niet voldoende effect. Daarom bieden wij bij Haarhoeve Vermaat verschillende mogelijkheden op het gebied van haar. Denk bijvoorbeeld aan haarstukken, haarwerken, haarverlenging en haarverdikking, afhankelijk van jouw haarprobleem. Ons team staat klaar om je verder te helpen met een oplossing op maat. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op!