• Maandag

  Telefonisch bereikbaar

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  08:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Melanenweg 6
4661 RZ Halsteren

info@haarhoeve.nl
Tel 0164 255000

haar

Help, mijn haar wordt dunner!

Na het douchen wring je je haren uit en grijp je naar de handdoek. Na het afdrogen kam je er nog eens goed doorheen. Vreemd, er blijven flink wat haren achter in je borstel. Je merkte het laatst ook al toen je een paardenstaart in deed en er klein staartje overbleef. Je haar lijkt dunner te worden. Wat nu?

Oorzaken dunner haar

Je bent zeker niet de enige. Zo’n veertig procent van de vrouwen die de veertig aantikken, krijgt te maken met dunner wordend haar. Maar de oorzaken ervan verschillen wel.

– Je genen bepalen voor een groot deel hoe je haar eruitziet. Als beide ouders extreem dun haar hebben, is de kans groot dat ook jij ermee te maken krijgt.
– Je lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid mineralen en vitamines nodig. Zo ook je haarzakjes om goed te kunnen blijven functioneren. Zodra jij voedingstekorten hebt, beïnvloedt dat je haargroei. Ook stress zorgt ervoor dat je haren meer uitvallen.
– Je hormonen regelen vele processen in je lichaam. Wanneer je hormoonhuishouding in de war raakt, door bijvoorbeeld zwangerschap of menopauze, vallen er ook sneller haren uit.
– Als je je haar niet goed verzorgt, bijvoorbeeld door het te veel of verkeerd te stylen, kunnen je haren sneller afbreken en/of dun worden.

Controle kwijt

Op bepaalde genoemde oorzaken heb je nog grip. Maar soms ontstaat dunner haar ook zonder dat je er controle over hebt. Zo ook bijvoorbeeld wanneer je kampt met de ziekte alopecia. Je haren vallen plotseling uit, doordat je afweersysteem je eigen lichaam aanvalt. Maar ook behandelingen zoals chemotherapie zorgen voor haaruitval. Wat voor reden er ook voor zorgt dat je haar dunner wordt, er zijn mogelijkheden om het tegen te gaan.

Haaruitval vertragen

Het eerste wat belangrijk is, is om het proces van je haaruitval te vertragen, mits dat mogelijk is. Bij Haarhoeve Vermaat gebruiken wij de producten van Mediceuticals. Deze dermatologische producten zijn speciaal ontwikkeld om je haar en hoofdhuid weer beter in conditie te brengen en houden. De Volume & Strength Hair Reconstructer repareert bijvoorbeeld je schubbenlaag, vochtbalans, groei en elasticiteit van je haren. De Rinse Conditioner is weer goed om je hoofdhuid te kalmeren en je doorbloeding te stimuleren. Welke producten bij jou passen, daar geven wij graag advies over.

Cosmetische oplossing

Het kan uiteraard ook zijn dat er niet meer veel over is van je dunne haren. Dan is slechts verzorging met producten misschien niet meer voldoende. Wij kunnen je daarvoor ook een cosmetische oplossing bieden. Denk aan haarprotheses, haarstukjes of professionele haarwerken. Wij helpen je graag om je weer compleet te laten voelen met een natuurlijk bos haar. Voor vragen of een vrijblijvende kennismaking, neem gerust contact met ons op.