• Maandag

  Telefonisch bereikbaar

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  08:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Melanenweg 6
4661 RZ Halsteren

info@haarhoeve.nl
Tel 0164 255000

verzorging

Tips voor de verzorging van je haarwerk

Wanneer je een haarwerk draagt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Goede verzorging van je haarwerk is erg belangrijk. Hier komt wat meer bij kijken dan de verzorging van je eigen haar. Er is namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit blog vertellen we je er alles over.

1. Warmtetools

Misschien heb je altijd je eigen haar geföhnd, gekruld of juist gestijld. Wanneer je een haarwerk draagt, kan dit niet altijd zomaar. Dit is afhankelijk van het materiaal waar je haarwerk van is gemaakt. Een haarwerk van echt haar kan, net als het eigen haar, behandeld worden met warmtetools tot 230 graden. Hierbij is het wel belangrijk dat je altijd een heat protection spray gebruikt om het haarwerk niet te beschadigen.

Draag je een haarwerk van synthetisch haar? Dan kun je niet zomaar in de weer met warmtetools. Hoewel synthetische haarwerken steeds meer kunnen verdragen, kan het haarwerk alsnog onherstelbaar beschadigd raken door de hitte.

2. Haarverzorgingsproducten

Niet ieder haarverzorgingsproduct is geschikt voor de verzorging van haarwerken. Veel shampoos en conditioners bevatten bestanddelen die het haar uitdrogen, omdat de hoofdhuid normaliter snel vettig wordt door een hoge talgproductie. Als deze haarverzorgingsproducten op een haarwerk worden gebruikt, zal dit droog en pluizig worden. Een speciale shampoo en conditioner zorgen ervoor dat het haarwerk langer mooi blijft. Vraag voor advies over de diverse verzorgingsproducten naar uw haarwerkspecialist.

3. Wassen

Niet alleen de producten zijn belangrijk bij het wassen van je haar. Ook de manier waarop behoeft enige aandacht. Wassen kun je het beste doen met koud of lauwwarm water. Voor het drogen van het haarwerk kun je deze het beste oprollen in een (microvezel)handdoek en er zachtjes in knijpen. Daarna kun je het haarwerk voorzichtig ontwarren met een speciale borstel. Een synthetisch haarwerk kun je daarna laten drogen op een pruikenstandaard. Heb je een echt haarwerk? Dan kun je deze beter eerst laten drogen aan de lucht en daarna polijsten om pluizig haar te voorkomen.

Haarhoeve Vermaat

Bovenstaande tips helpen je goed op weg met de verzorging van je haarwerk. Maar zo zijn er nog veel meer tips en tricks waarmee je je haarwerk zo lang mogelijk in goede conditie houdt. Bij Haarhoeve Vermaat kunnen we je altijd adviseren. Niet alleen over de verzorging van je haarwerk, maar ook over alles eromheen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!