• Maandag

  Telefonisch bereikbaar

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  08:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Melanenweg 6
4661 RZ Halsteren

info@haarhoeve.nl
Tel 0164 255000

Zomerse Tips van De Haarhoeve

Je haar beschermen tegen de zon

 

Je haar goed beschermen tegen de zon is geen overbodige luxe. Na enkele dagen in fel zonlicht kan je haar, zonder de juiste verzorging, eruit gaan zien als een bos stro. Het kan gaan splijten, afbreken, pluizig worden of beschadigen. In veel gevallen in het ook een combinatie van het bovenstaande. Je geverfde haar kan zomaar ineens een paar tinten lichter worden door de uv- straling. Dan ben je zomaar voor niets naar de kapper geweest.

Daarom delen we tijdens het lekkere weer speciale tips om goed voor je haar te zorgen tijdens het lekkere weer. Zo kun je dubbel genieten van de zomer!

Tip 1 – Kies de tijdstippen dat je de zon in gaat goed. De zon is het felst tussen 12.00 en 15.00, dus zorg er dan voor dat je niet direct in de zon ligt. Ga even onder een parasol zitten, bestel bij de strandtent binnen een drankje of ga even uit die tuin.

Tip 2 – Draag een hoed. Good Job als je de hoed al lang ontdekt hebt als fashion-accessoire. Een hoed is tegenwoordig in de leukste modellen te verkrijgen. Je ziet er niet alleen leuk uit met een mooie hoed want bijkomend pluspunt is dat het je hoofdhuid en haar ook nog eens beschermt tegen de zon. Minder kans op een zonnesteek en je haren blijven mooi, wat wil je nog meer? Kom gerust langs, we hebben mooie modellen in de salon!

Tip 3 – Draag je haren in een knot, staart of vlecht. Zo is het oppervlak van je haar dat aan de zon blootgesteld wordt minimaal. Denk er alleen aan dat je je haren niet te strak invlecht. Natuurlijk hebben we ook accessoires om je haar leuk op te steken!

Tip 4 – Spoel je haren voordat je gaat zwemmen met kraanwater. Doordat je je haren eerst doorweekt met ‘schoon’ water, krijgen chloor en zout minder goed de kans om je haren binnen te dringen. Eventueel kun je, voordat je haar zwemmen, je haren even wassen met conditioner. De conditioner sluit de haarschubben, waardoor chloor en zout minder kans hebben.

Tip 5 – Spoel je haren na het zwemmen goed uit met kraanwater. Na het zwemmen zit er (ondanks je goede voorbereiding) toch chloor of zout in je haren. Het is daarom belangrijk om je haren goed uit te spoelen met schoon water.

Tip 6 – Gebruik haarproducten die extra beschermen tegen de zon, de zee en het zwembad. Je kunt hierbij denken aan shampoos en conditioners met UV-bescherming, maar ook SPF styling producten en sprays.  Deze zijn uiteraard verkrijgbaar bij Haarhoeve Vermaat.

Tip 7 –  Je haar beschermen tegen de zon is geen overbodige luxe. Na enkele dagen in fel zonlicht kan je haar, zonder de juiste verzorging, eruit gaan zien als een bos stro. Je haar kan gaan splijten, afbreken, pluizig worden of beschadigen. In veel gevallen in het ook een combinatie van het bovenstaande. Ook kan je geverfde haar ineens een paar tinten lichter worden door de uv-straling.